Wat is een samengestelde reis?

Wij werken samen met:
partners

Wat is een samengestelde reis?

Sommige doorlopende reisverzekeringen hebben standaard dekking voor samengestelde reizen. Enkele reisverzekeraars geven de mogelijkheid om een samengestelde reis aanvullend mee te verzekeren op de doorlopende reisverzekering. Of dat nut heeft is sterk afhankelijk van de wijze waarop je de vakantie boekt. Om dit te bepalen is het verstandig om eerst vast stellen wat een samengestelde reis nou eigenlijk is. Een samengestelde reis is een reis die uit losse elementen bestaat. U boekt bijvoorbeeld zelfstandig een vlucht bij VakantieAir, een overnachting bij HotelVakantie en aansluitend een tour op uw bestemming bij V-V Tours. Zelfs wanneer een reisbureau dit voor u verzorgt en de diverse zaken los in rekening brengt met verschillende voorwaarden is er sprake van een samengestelde reis. Slechts wanneer er sprake is van één totale reissom is er in zo’n geval geen sprake van een samengestelde reis.

Wat is het belang van de aanvullende dekking samengestelde reis?

We nemen het eerder gegeven voorbeeld er weer even bij. U heeft zelfstandig een vlucht geboekt bij VakantieAir, een overnachting bij HotelVakantie en aansluitend een tour met V-V Tours op uw bestemming. Wegens een gevaarlijke storm met zeer hoge windsnelheden kunnen de vliegtuigen van VakantieAir de komende dagen niet landen op de plaats van bestemming. Vervelend want hierdoor valt de hele trip in het water. Met een normale annuleringsverzekering zouden enkel de kosten van het uitvallen van de vlucht gedekt zijn. Daar zit namelijk het probleem. De overige bijkomende kosten zoals het geboekte hotel en de tour zijn niet gedekt. Indien de reisverzekering dekking heeft voor een samengestelde reis vallen deze kosten ook onder de verzekering. Oftewel; de dekking voor samengestelde reis geeft dekking voor gevolgschade bij het uitvallen van een deel van uw reis.

Een doorlopende reisverzekering aanvragen

1
Vul uw gegevens in

Vul enkele gegevens in en kies welke rubrieken u minimaal wilt meeverzekeren op uw doorlopende reisverzekering.

2
Bekijk uw resultaten

U ziet de reisverzekeringen die minimaal aan uw wensen voldoen. De verzekeringen zijn voor u reeds gesorteerd op premie.

3
Maak uw keuze

Nadat u gekozen heeft welke verzekering het beste bij u past kunt u direct online de reisverzekering aanvragen.

verzekeringsepexperts

Hulp nodig? Onze verzekeringsexperts staan u graag te woord

Onze medewerkers blijven door permanente educatie op de hoogte van alle ontwikkelingen in de markt. Daarnaast verdiepen zij zich graag in uw situatie om te begrijpen welke risico’s u loopt om zo een passende verzekeringsoplossing voor u te kunnen vinden. Mocht u er via de website niet uitkomen of twijfelen over uw keus? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

070-7400070